Стотици членове на ГЕРБ, сред които депутати, са събраха пред дома на Бойко Борисов. Това ,което се знае, че 10 патрулни полицаи са отишли пред дома на лидерa на опозицията и са започнали обиск. На място е адвокатът на Борисов Менко Менков, който дълго време не бе допускан до дома на лидера на опозицията.

Задържаха Бойко Борисов и членове на ГЕРБВ акцията са арестувани още Владислав Горанов и Менда Стоянова

Томислав Дончев заяви, че не знае Борисов да е арестуван, като те имат информация, че се извършва обиск.

„ Извършва  се обиск, голяма група хора са влезли в дома на Борисов, като са дошли пеша. Това се случва, докато каним няколко пъти премиера в парламента, а вместо той да дойде, изпраща полиция в дома на лидера на опозицията в нормална държава. Извършва се обиск, знаем това, което се върти по медиите. Нямаме представа по каква разработка се извършва обиск, това е политическа репресия”, каза Дончев.

Другият зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов няма как тази акция да е свързана с европейската прокуратура, като се използва посещението на Лаура Кьошеви, за да се оправдаят действията си.

Дончев каза, че Менда Стоянова си е вкъщи, заедно със съпруга си и му правят обиск, без някой да е задържан.

„Не мога да гарантирам, че не ви е казано в аванс, това, което МВР се кани да направи”, каза Дончев.

В предаването на живо по БТВ бе пуснат и адвокатът на Бойко Борисов Менко Менков, който заяви, че не знае какво се случва в дома на лидера на ГЕРБ.

„Не знам какво се случва, телефонът на клиента ми е изключен. Това е тежка репресия, може и мен да задържат”, каза Менков. След това бе допуснат до дома на Борисов.  

„Бойко Борисов не е арестуван, той е дома си,  а в момента се извършва обиск. Адвокатът му Менко Менков не бе допуснат в дома му над час. Абсурдно е това, което се случва, явно няма закони,  а бойкорашковски правила”, каза Десислава Атанасова.

Очаквайте подробности!