Четирима от министрите на Георги Близнашки ще дадат старт на учебната година в различни пловдивски училища. За това съобщи пред TrafficNews.bg началникът на Регионалния инспекторат по образованието Иванка Киркова.
Очаква се вицепремиерът и социален министър Йордан Христосков да открие занятията в Националната търговска гимназия от 9 часа. 

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие учебната година в три учебни заведения в Пловдив: от 9:00 часа в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника, от 10:00 часа във Френската гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери" и от 11:00 часа в Аграрния университет. В 11 часа с него ще бъде и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” д-р Лозана Василева, която за първи път ще се появи на публично място, след като беше назначена на поста.

Гост на Английската гимназия от 9 часа се очаква да бъде нейният бивш възпитаник, а сега икономически и енергиен министър Васил Щонов. Той ще пожелае "На добър час" и на учениците в СОУ "Братя Миладинови" от 10 часа и на тези от "Климент Охридски" от 10,30 часа.
Военният министър Велизар Шаламанов пък ще бъде в Математическата гимназия в 10 часа, където е бивш възпитаник.

TrafficNews.bg