15 млади пловдивчани дадоха урок как всички ние трябва да се грижим за родния си град. Въпреки студеното и лошо време в събота, членовете на неправителствената организация „Гражданско общество” запретнаха ръкави и почистиха Сахат тепе.

За 3 часа момчетата и момичетата напълниха десетки чували с хартии, пластмасови бутилки и найлони и превърнаха парка на Дановия хълм в доста по-чисто и приятно място.

„Призоваваме и насърчаваме всички граждани да се грижат за заобикалящата ги среда и когато институциите не работят - да търсят своите права и изискват отчетност. Но, умоляваме ви, не оставяйте мундарщината да вземе връх и да затънем до гуша в мръсотия и антиестетика, просто защото „системата“ не работи. Ние, гражданите, с ежедневните си действия и бездействия създаваме и сме системата”, призоваха младежите.

Те получиха адмирации, а снимките от акцията им обиколиха социалната мрежа. „Браво, деца”, „Дано има повече хора като вас”, „Не спирайте да променяте света наоколо”, гласят десетките положителни коментари.