Слуховете за въвеждане на първоначална тарифа от 3 лева за таксиметровите превози са  опит за насаждане на психоза, коментира за TrafficNews.bg  председателят на Асоциацията на таксиметровите шофьори Диян Станев. „Подобно предложение не е обсъждано в браншовите организации, нито пък се споделя от собствениците на таксиметрови компании, с изключение може би на една в града“ , заяви Станев.

Днес пред Дарик радио Георги Ряпов от Асоциацията за защита на таксиметровите превозвачи заяви, че има идея стартовата тарифа за таксиметрови превози да стане 3 лева. Причината била, че в много от случаите клиентите се качват на таксито за късо разстояние, което струва 1,50 или 2 лева, като сумата не покрива себестойността на самия курс.

„Това е право на клиента. В крайна сметка всеки решава за какво разстояние иска да ползва такси и компанията няма право да откаже курс. А когато таксито вземе дълъг курс? Тогава какво правим? Пазарът все още се стабилизира след въвеждането на минималните тарифи. Сериозните компании направиха много, за да задържат качеството на услугата. И сега, точно когато нещата влизат в релси, някой хвърля в ужас клиентите. Според мен нито времето, нито предложението за тази тарифа е случайно. Това е насаждане на психоза. Подобни „иновации“ само ще настроят клиентите срещу нас“ категоричен е Диян Станев. В Асоциацията на таксиметровите шофьори членуват над 700 таксиметрови водачи. "Не знам кого точно представлява въпросния г-н Ряпов, но е абсурд да се изказва от името на целия бранш" възмущава се Станев. 

Според него няма законова база, която да позволи въвеждането на първоначална тарифа от 3 лева. 

TrafficNews.bg