Премиерът Бойко Борисов успя да се срещне и с дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка Тръмп.

"Разговарях с Ivanka Trump след като двамата изслушахме речта на американския президент Donald J. Trump. Тя е в официалната делегация на Белия дом на Световния икономически форум в Давос като съветник на президента Тръмп. Споделихме впечатления си от форума и от обръщението на президента на САЩ, в което той изтъкна визията си за редица глобални въпроси", написа във фейсбук Борисов. 

Борисов проведе разговор и с с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу. Двамата обсъдиха актуални международни въпроси, като фокус на разговора им бяха резултатите от провелата се в Берлин мирна конференция за Либия.

В Швейцария Борисов разговаря и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. С нея българският премиер е обсъдил водещите теми от дневния ред на форума, свързани с опазването на природата, прозрачността на бизнеса, бъдещето на труда и геополитически въпроси.

Със словенския премиер Марян Шарец Борисов е обсъдил мерки за увеличаване на инвестиционния интерес между двете страни. Причината е, че на този етап има нереализиран потенциал по отношение на икономическите контакти между двете държави, уточнява българският министър-председател.

По време на форума в Давос премиерът е провел разговор и с министъра на външните работи на Република Северна Македония Никола Димитров. С него са обсъдили съвместното председателство на Берлинския процес. 

Борисов се срещна и с президента на Световния икономически форум Бьорг Бранд, премиера на Хърватия Андрей Пленкович и с президента на Косово Хашим Тачи.