„Всички документи са изрядни, басейнът е напълнен спрямо предписанието – от 20:00 часа до 05:00 часа или когато хората спят”, така коментира проблема, свързан с водата в селото, бизнесменът и собственик на лагера в Бряновщица Лъчезар Радев. 

Припомняме, че тази сутрин жители на вилната зона в „Бряновщица“ се събраха на протест пред портите на бившия пионерски лагер. Те изразиха своето недоволство от липсата на вода във вилната зона. Проблемът ги мъчи вече пета поредна година. От 10 години лагерът е частна собственост на Лъчезар Радев,  а от няколко години той е изградил басейн, който пълни с вода в началото на лятото и 260 вили остават на сухо.

Протест в Бряновщица! Протестиращи влязоха в къщата на баровеца, който ги остави без водаВиладжиите са на сухо, защото техен съсед си е напълнил басейна

Протестиращи заедно с репортери влязоха в имота и успяха да разговарят с Радев. Той бе категоричен, че имотът е закупен с право на водоподаване. Всички документи са изрядни, спазва и предписанията на ВиК.

От сдружението обаче не бяха на такова мнение.

„Басейнът ви е незаконен, няма разрешително за експлоатация. Вие обаче го пълните и оставате 240 семейства без вода с дни”, обърна се към него председателят на Сдружение Вилна зона Бряновщица – Мария Манолова.

В отговор на нападките й, Лъчезар Радев заяви, че басейнът още в  е в "етап строителство", а водата е напълнена, за да се правят проби. Той е готов още следващата година да се снабди със сонда, лицензирана от фирма. Това разгневи още повече жителите на Бряновщица, които преминаха в крайни мерки и спряха водата на цялата местност.

Жалби са подадени до Община Родопи и отговорните институции.

„Цяла година ме остави без вода. Отряза ми тръбата. Колко го молих да се разберем – не”, заяви пред наш репортер собственик на вила Йордан.

Още от протеста може да видите във ВИДЕОТО: