Жители на вилната зона в „Бряновщица“ се събраха на протест пред портите на бившия пионерски лагер. Те изразиха своето недоволство от липсата на вода във вилната зона. Проблемът ги мъчи вече пета подред година. От 10 години лагерът е частна собственост на Лъчезар Радев,  а от няколко години той е изградил басейн, който пълни с вода в началото на лятото и 260 вили остават на сухо.

„Всяка година с него водим преговори това да се случва преди лятото,  а не в пика на потребление. Тази година, обаче той реши преди 10 дни да си напълни басейна, който е с вместимост колкото водоизточникът ни. Стана така, че повече от ден нямахме вода, а в момента  тя ту идва, ту спира. Август месец вили са пълни, има хора с малки деца. Тук сме, за да изразим възмущението си от действията на Лъчезар, които според нас са нарочно“, заяви Емилия Иванова, която е собственост на къща от 1979 година.

Хората признават, че нямат водомери, тъй като няма изградена ВиК мрежа. Водоизточниците и тръбите са били поставени още през 70-те години от техните баби и дядовци, направени на собствени начела.

Мария Манолова, която е председател на Сдружение Вилна зона Бряновщица. заяви, че е подала жалба до община „Родопи“, както и до отдел „Незаконно строителство“.

„Басейнът няма разрешително за ползване и е незаконен. Сезирали сме всички компетентни институции“, каза тя.

Тя и членове на сдружението влязоха в бившия лагер, за да говорят със собственика Лъчезар. С него успя да разговаря и наш репортер.

Очаквайте подробности!