Започват ремонтните дейности по бившия хотел на Ванко 1 – там ще се помещава администрацията на район „Източен”, центърът за градска мобилност, отдел ГРАО. Идеята е етажите в сградата да бъдат населени с различни служби, а кафето и басейнът ще бъдат дадени под наем на частна фирма.Те се намират на последния етаж, а до тях ще се стига благодарение на панорамния асансьор.Басейнът обаче вероятно ще трябва да бъде реконструиран, тъй като на дъното се мъдри името на бившия му собственик.

Старта на  ремонтните дейности по бившия хотел на Ванко 1 бе даден днес, от кмета на град Пловдив Иван Тотев. Предстои пълна реконструкция на сградата, бутане на стени, създаване на  максимален брой паркоместа, изграждане на специални условия за гражданите с увреждания, като за целта ще са изградени и специални рампи.

В хода на реконструкцията ще падне и кичозната статуя на Христос. Планът на Общината е до другото лято различните звена да функционират. От фирмата изпълнител  „Обединение Източен 2014”  инж.Георги Величков обеща да изпълнят поръчката за 140 дни, а тя да е на стойност 1,4 млн.лв.

Припомняме,че сградата бе отнета в полза на държавата с цел тя да бъде отдавана под наем за сумата от 2,7млн.лв, но в крайна сметка тя остава за община Пловдив и район Източен.

Trafficnews.bg