Николай Бареков продължи с плонжовете си относно предстоящите местни избори в Пловдив. Въпреки че преди няколко месеца анонсира, че ще се кандидатира за кмет града, тъй като има огромната подкрепа от партията му, а и пловдивчани, сега даде на задна.

Той заяви, че все още се чуди дали да приеме номинацията на ББЦ за кмет, но обеща, че ще участва по някакъв начин на изборите под тепетата. По време на пресконференцията му хрумна, че можело да влезе и в листата за Общинския съвет. Категорично обаче тя щяла да се води от Дяко Дяков, който не успя да стане депутат заради Любимец 13 – Ана Баракова.

Пловдивчанинът със сигурност ще бъде и единственият евродепутат в Съюза, който ще се пробва за общински съветник. Дали обаче ще замени 20 000 евро месечно за заплата от 540 лева в местния парламент е въпрос, на който всеки може да си отговори.

До края на юни щяло да стане ясна и кандидатурите на ББЦ за кметове на София и Пловдив. Със сигурност барековата партия нямало да подкрепи Славчо Атанасов, който бил изключително слаб кмет. Друг, с който не искал коалиция евродепутатът били Реформаторите. ББЦ обаче били готови за разговори с БСП и ГЕРБ.  Което явно показва, че подкрепата на партията му, която остана с 1 депутат, зависи от това кой ще даде повече.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg