Състоянието на проф. Асен Балтов е стабилно, лечението му след хипертоничната криза от сряда продължава в интензивното отделение на кардиологията в "Пирогов". Това заявиха от спешната болница, на която професорът бе директор повече от 4 години, пише 24 часа.

Проф. Асен Балтов бе приет в болницата с високо артериално налягане - с горна граница 240, по обяд вчера и още вечерта състоянието му започнало да се подобрява.

Професорът е започнал да вдига кръвно в последните дни. Според лекуващите го медици причината е силен продължителен стрес.

Във вторник бе последният работен ден на проф. Балтов като директор на болницата. Още преди изборите в "Пирогов" започнаха проверки и обвинения за злоупотреби в лечебното заведение.

Преди дни ръководството на спешната болницата беше сменено от здравния министър Стойчо Кацаров, а за рокадата проф. Балтов научи от медиите.

"Горд съм, че постигнахме толкова много за толкова кратко", написа той във фейсбук, в което благодари на екипа на "Пирогов". Емоционалният пост бе подписан от проф. Балтов - пироговец, лекар и човек с достойнство и развълнува хиляди хора в мрежите.

От седмица медиците от "Пирогов" протестират пред спешната болница в защита на професора. Очаква се днес протестът да се премести пред президенството в центъра на София.