Новият посланик на Република Северна Македония в Черна гора Зекир Рамчилович каза днес, че българите, хърватите и черногорците ще станат конституционна категория с приемането на промени в конституцията на Република Северна Македония, предаде Танюг.

Министерството на правата на човека и малцинствата на Черна гора съобщи, че Рамчилович е информирал министър Фатмир Джека за процедурата по приемане на промени в конституцията на Република Северна Македония и повторно е предложил инициатива за формиране на Македонски национален съвет в Черна гора.

Дипломатът е подчертал, че Черна гора и Република Северна Македония се подкрепят в много области на взаимен интерес и особено в процеса на евроинтеграция.

Черногорският министър е отбелязал пред новия посланик, че Черна гора подкрепя европейския дневен ред на страните от региона и ще предложи всяка експертна и техническа помощ на Република Северна Македония по пътя ѝ към евроинтеграция, съобщи БТА.

„Процесът на евроинтеграция се смята за най-добрата актуална платформа за обмен на мнение и опит с цел напредване на съществуващите възможности за двете страни“, посочи министър Фатмир Джека.