Двете браншови организации на заведенията СЗБ и БАЗ у нас обявиха, че са готови за крайни действия, ако правителството и щаба не се съобразят с техните искания. Във Фейсбук страницата си те обявиха, че след проведената анкета 80% от членовете, исканията са ресторантите да отворят на 1 февруари, а нощните клубове най-късно на 1 март.  Ако това искане не бъде удовлетворено, те са готови на протести и гражданско неподчинение по примера на Италия.

Ето и цялата публикация:

СЗБ и БАЗ: ОБЯВЯВАМЕ СТАЧНА ГОТОВНОСТ !!!

Ако решението на щаба и правителството в четвъртък не е в интерес на бранша и не кореспондира с нашите искания, преминаваме към ефективни стачни действия! Тяхната форма е в процес на обсъждане, но не изключваме, както оргазнизиране на протест, така и Гражданско неподчинение по примера на колегите ни от Италия! Единственото решение, което е приемливо за нас, е отварянето на заведенията тип ресторанти и кафе-клубове от 01.02.2021 година, при условията, които бяха в сила преди тяхното затваряне, а на 01.03.2021 година да заработят и всички останали нощните клубове, като ограничението в работното време да отпадне. Това е желанието на над 80% от членовете на двете асоциации, гласували в проведената анкета.

Подобно допитване, но този път до по-широка аудитория, беше направена и през двете Фейсбук страници на сдруженията, като там резултатите бяха напълно аналогични, но този път в отговорите се включиха и служителите в заведенията, както и клиенти. Контактите, които поддържаме и с представителите на останалите затворени сектори, като фитнеси и молове, изявяват своята безусловна подкрепа за активни стачни действия.

Браншът на заведенията с декларация: Заведенията да отворят на 1 февруари!Документът с предложенията е съставен "с цел туширане на напрежението в бранша"