Антоан Ван – още името му подсказва, че историята му е не е от обикновените. Ван е виетнамска фамилия, какъвто е неговият баща. Именно той допринася за екзотичното звучене на името му и е причина Антоан да го носи с гордост.

Освен азиатска жилка, от малък носи в себе си и огромна любов към спорта. Футболът го прави щастлив и го амбицира да постигне много. Сериозна контузия в колената обаче окончателно ще го отдалечи от професионалния спорт.

Въпреки това решава, че има и друг начин да поддържа спортната искра – завършва „Спортна педагогика“ като помощник треньор в Националната спортна академия. И този път не е писано да се получи – в България трудно вижда перспектива за себе си като футболен треньор. Затова решава изцяло да смени посоката.

Насочва се към хотелиерството. След това работи и като търговски представител. Търсейки новото си поприще, през 2018 г. започва като касиер-продавач в един от пловдивските магазини на Lidl. Плановете му са да е за кратко. И този път обаче съдбата ще му покаже, че понякога е по-добре човек да не си прави планове.

Днес, 4 години по-късно, Антоан все още е в Lidl и е част от отбора на „свежарите“ в компанията. Именно той е човекът, който отговаря за свежите сектори в магазина. Грижи се за свежия вид на плодовете и зеленчуците, прясното месо, а така също и за охладените продукти. Той е и човекът, който посреща и „свежите“ попълнения в отбора и обучава новите кадри. Наученото от спортната педагогика определено му е от полза. Като истински треньор, негова е задачата не само да научи новопостъпилите на правилата на играта, но и да ги зарази с онзи спортен хъс, който превръща един отбор в победител.

Самият той се чувства така всеки път, когато вижда резултата от своята работа и че трудът му се оценява. Едно от последните доказателства, които получава за това, се случва около Задушница. Тогава възрастна дама неочаквано се приближава до него, подава му кутия с локум и му прошепва: „Момче, излъчваш много позитивна енергия. Вземи тази кутия с локум, за да ти е сладък животът“.

Радва се, че намира общ език не само с клиентите, но и с колегите си. „Екипът ни е страхотен. Сплотени сме и си помагаме не само в работата, но и извън нея“, споделя Антоан. Не само си помагат, но и празнуват заедно – особено когато дойде 15-то число, а с него заплатата и неизменният момент, в който всеки месец се събират да празнуват заедно.

Не само добрият и сплотен екип обаче го задържа в Lidl. Харесва му, че открива възможности да се развива, а за тези 4 години компанията винаги го е подкрепяла и заставала зад него. Затова и всеки ден отива на работа с мотивацията да даде най-доброто от себе си, че дори и малко повече. 

И до днес спортът продължава да е част от живота му, макар и любителски. Ходи на фитнес и редовно играе футбол с приятели, с които продължава да споделя емоцията от играта. Все така уверено прави и следващи планове – да има свой автомобил, да създаде дом и семейство и да посрещне всичко останало, писано да му се случи.

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl, научи повече за възможностите за работа на jobs.lidl.bg