Не трябва да се избързва с решенията относно разпускането на мерките, за да не се развалят добрите резултати, които сме постигнали до момента. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на въпрос дали ще бъдат разхлабени някои от противоепидемичните ограничения.

По-рано днес здравните власти са започнали премиерът Бойко Борисов с последните данни и темпа на ваксинация.

„Нека да не разваляме това, което постигнахме, разумът е този който ще ни води. Аз не съм човека, който иска да затваря бизнеси, аз съм човека, който иска да гарантира здравето на българските граждани и техния живот. В момента постигнахме резултат, който е видим за всички. Бяхме водещи по смътност е ЕС, а  сега не сме. Емоцията и нетърпението не са най-добрият съветник, разумът е. Не бързаме за никъде. До четвъртък ще продължаваме да обсъждаме и да се срещаме с всички засегнати страни. Ресторантьори и служители в молове ще бъдат наши партньори, ние не сме от двете страни на барикадата, ние сме едно. За да има хора, които ходят по заведенията те трябва да са живи и здрави. Хората, които говорят в момента са тези, които са здрави или излекувани. Ние трябва да защитим, обаче и  интереса на тези, които са в болница или под карантина, тези които са загубили живота си, лекарите, сестрите и санитарите. Нека да не бързаме с решения, които касаят мерки. Нека да не взимаме емоционални решения. Едва ли има някой на който не му се ходи на разходка или на ресторант, но трябва да бъдем внимателни“, заяви още здравният министър.

По-рано днес премиерът обяви, че се обмисля сериозно разхлабване на мерките.

Официално разхлабват мерките! Ето кои места ще отворят и при какви условияОчаква се дори на моловете да бъде разрешено за функционират при определени изисквания