Над 70 души са влезли в България през един от граничните пунктове с Гърция тази нощ. Това съобщи в предаването "Здравей, България" инспекторът от РЗИ Петя Хаджиева. Основно те са студенти, но сред тях е имало международни шофьори и транзитно преминаващи за Румъния.

Припомняме, че Гърция внезапно върна задължителната карантина за всички влизащи в страната до 15 юни. Междувременно България отмени карантината за много от държавите. Властите в южната ни съседка обявиха, че хората, които имат имоти там, могат да влязат в страната свободно, както и тези, които пътуват служебно. Въпреки това, по неофициални данни, 70-80 души са се върнали от границата. Тази сутрин е бил върнат и човек, обяснил, че пътува по работа. 

Сред пристигащите тази сутрин в България е семейство Маринови, което живее в Гърция от 30 години. В ефира на предаването те обясниха, че искат да се приберат в родината и да подновят документите, без значение, че ще бъдат карантинирани, веднага щом стъпят на гръцка земя. 

"Трудно се справихме с положението там, не можехме да отидем на работа, излизахме само за хляб. Много хора като нас ще си дойдат през следващите дни", заявиха те.