7-годишната Илияна Сулакова от Брезово спечели второ място на „Малка Мис и Мистър Свят” 2018 г. Нашето момиче впечатли жури и публика на престижния международен конкурс, където за короната се бориха 13 таланта от България, Русия, Турция, Косово и Албания, Южна Африка. Илияна покори не само с красотата и чара си, но и с рецитал на стиховете „Аз съм българче”, „Родна стряха” и „Хубава си, татковино”.  

Победители станаха 15-годишната Тии Нкуна и 18-годишният Нишай Райкумар от Южна Африка. Гран При пък си извоюваха бургазлийката Димона Мудева, Летисия Паскот от Унгария и Анастасия Черницина от Русия.

Дванадесетото издание на конкурса бе организиран от Йордан Бъчваров и Десислав Копривски и се проведе в известен туристически комплекс в Бургас под мотото „Спрете насилието над животните”. Участниците се представиха в три кръга. Момичетата и момчетата дефилираха с официални облекла, национални носии, разказаха за себе си и представиха вечерни тоалети. По време на вечерта на нациите всяка държава показа традиционни храни и сувенири. При посещението си в Бургас участниците имаха възможност да посетят приют за бездомни животни и да участват във фотосесия на известна модна къща.

За какво мечтае малката Илияна и кои други конкурси е покорила – очаквайте в TrafficNews.bg