Новите случаи на коронавирус в България за последното денонощие са 24. Общият брой на регистрираните случаи вече става 648. Увеличението е с 3.8%. Активните случаи в България са 560. Няма нова заразена област. Това съобщи тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски по време на брифинг на Националния оперативен щаб. 

В София новите случаи са 15, Кърджали – 2, Велико Търново – 3, по един в  Пазарджик, Сливен, Смолян, Бургас. Болните във Велико Търново са семейство, завърнало се от чужбина, с 9-годишно дете.

Заразените медицински лица в България са 36. Три са новите случаи -  санитар от „Пирогов”, лаборантка от РЗИ- Кърджали и санитарка от МБАЛ Кърджали.

62 са излекуваните у нас. 8 са новите случаи - 40 мъже и 22 мъже, чиято средна възраст е 48 години. 26 са починалите. Сред тях е жена на 44 години в Сливен, която последните 8 години е на хемодиализа.

В болница се намират 231 човека.

Ген. Мутафчийски съобщи също, че в момента тече акция в София, при която 365 лекари и медицински персонал ще бъдат тествани за COVID-19 с PCR. След това изследване ще бъде направено и на служители на общинска полиция, доброволци.