26-и ден продължават блокадите и протестите у нас. Три ключови кръстовища в столицата остават затворени. Палатков лагер вече има и на Ректората, освен на „Орлов мост” и на площад „Независимост”.

Напрежението в Стара Загора остава, хората искат да блокират магистрала „Тракия”. Наложи се спешна среща с кмета.

И тази сутрин София осъмна с три палаткови лагера. Пред Софийския университет остава и бусът на майките от “Системата ни убива”. Те настояват да бъде уволнен служителят на МВР, който спря походът им към „Орлов мост” късно в събота, съобщи Нова тв.

 „Това беше капан да ни пуснат до тук и да ни приклещят. Ние бяхме неправомерно задържани. А сутринта полицаите посегнаха на децата ни. Това е недопустимо. Ние сме на улицата и такова нещо не е имало”, каза Вера Иванова от „Системата ни убива”.

„Ако е получен такъв сигнал, както обикновено, Столична дирекция ще извърши проверка в законоустановения срок”, каза гл. инспектор Красимира Стоядинова, Охранителна полиция – СДВР.

Движението в столицата остава затруднено заради блокираните ключови булеварди. Поради това се наложи и промяна на маршрутите на част от градския транспорт.

Късно снощи, част от недоволстващите замеряха сградата на Министерския съвет с жълти стотинки.

„При проведеното мероприятие пред Министерски съвет от протестиращи е подадена информация за две лица, които са били в неадекватно състояние и с неадекватно поведение”, заяви още Стоядинова.

А организаторите от Отровното трио обявиха, че протестите продължават.