Повече от 100 семейства останаха без вход до жилищната сграда, след като строителят на кооперацията сложи барирери на входа. Същото се случи и преди 4 години, но след протест на живущите, барирерите бяха премахнати. Ето какво изпратиха жителите на комплекса до редакцията на комплекса до редакцията на TrafficNews.bg:

Здравейте, преди 4 години започната нашата борба за правата ни като собственици на жилища и идеални части от земята в комплекс „Южен полъх” гр. Пловдив. Четири години водим дела, за да защитим правата си по законоустановения ред. Резултатите са с променлив успех, но това не ни спря нито за миг и не ни разколеба да се борим за правата си. Оказва се, че някои са над закона. Дори при влязло в сила съдебно решение, то не се изпълнява. Стигна се до издаване на изпълнителен лист и наемането на частен съдебен изпълнител. Дали сега полицията ще защити нашите интереси, дали сега съдебният изпълнител ще може да изпълни влязло в сила съдебно решение? Това ще стане ясно в петък 29.08.2014 в 9:30ч в комплекс „Южен полъх”, бул. „Александър Стамболийски” 109, Пловдив. Бариерите ту се монтират, ту се демонтират. Има издадено и влязло в сила съдебно решение за премахване на бариерите, но до момента СД „Микрон” не са ги демонтирали. За това беше назначен съдебен изпълнител да приведе в действие съдебното решение. Дали и той ще успее?

Бяхме обиждани по груб и вулгарен начин от инвеститора СД ”Микрон”, бяхме заплашвани- на думи и с дела, събуждахме се блокирани от джипове и охранители, полицията , специални части- като в екшън филм, но за съжаление съвсем реално в собствения ни двор. Бяха организирани множество протести от наша страна, изписаха се много статии и много репортажи се направиха през тези 4 години. Не се уморихме и не се отказахме да отстояваме правата си. И ще продължим да го правим ако се наложи! Адвокатите, които толкова години се борят за нашите права също ще присъстват.