Бедственото положение в хисарските села Красново и Кръстевич продължава да бъде в сила. Това съобщи кметът на Хисаря Пенка Ганева. Превантивно снощи са били евакуирани 100 човека от селото, които живеят близо до преливника на язовира. Тази сутрин около 2 часа опасността е преминала и хората са се върнали по къщите.

„Няма срутени сгради или пострадали след пороя в селото, но десетки къщи остават наводнени.”, каза още кметът на Хисаря Пенка Ганева. Подпочвените води също са високи. Ситуацията се нормализира, а дъждът в района спря. Бедственото положение обаче остава в сила, защото се очакват нови валежи, а подпочвените води продължават да са високи. Остава и готовността за нова евакуация, ако се наложи. За да се свали нивото на язовира, тази нощ е прокопан втори преливник. 

Екипи на пожарната продължават да отводняват мазета и приземни етажи.

На място има съвместен спасителен екип от доброволци на БЧК и охранители на Трафик сот, които са осигурили един тон питейна вода за населението на Красново и Кръстевич. Те са специално обучени за реакция в подобни ситуации и остават на място, ако се наложи да се включат в евакуирането на хора. Още от самото начало действията на кризисния щаб се координират лично от кметът Пенка Ганева. 

TrafficNews.bg