Дете зад волана на оживено столично кръстовище. На кадри се вижда как детето управлява колата, седейки в скута на жена. Жената, заснела видеото, каза, че се е шокирала от гледката и че е имало трети човек на задната седалка.

От СДВР се самоосезираха и намериха шофьорката, която е признала за нарушението. На нея е съставен акт, а на автомобила са свалени регистрационните номера.

"Съпругът ми доста се афектира и заснехме каквото виждаме. Карахме с много ниска скорост заради големия трафик. Детето е малко, но не мисля, че има оправдание, че майката държи момчето в скута си. Дори и да няма столче, на задната седалка имаше трети възрастен човек", каза Марина Христова, която станала освидетел на гледката, пред bTV.

Експерт по пътна безопасност обясни, че е изключително важно децата да са в столчета и с колани. Несъвместимо е дете без колан на предната седалка, защото и при ниска скорост, има огромен риск.

Освен това въздушната възглавница, ако се отвори, при подобна ситуация може да има фатален край.

Експертът поясни и че в града има повече риск от катастрофи, отколкото на магистрали и не бива да се подценява нито една ситуация.

Малко дете кара кола в София, майката му далаТя е признала вината си пред екипа на полицията, а автомобилът ще бъде дерегистриран