Зaтяга се контрола за спазването на мерките в търговските обекти и градския транспорт в София. Ще се следи основно за спазване на дистанция и носене на маски. Това са основните изводи след срещата на здравния министър с директори на големи болници в столицата.

„Молим всички да спазват мерките, за да можем да преминем по-леко през тази вълна“, призова столичния кмет Йорданка Фандъкова след срещата.

Проф. Асен Балтов коментира, че в момента има седем пациенти, заразени с английския щам, които се лекуват в „Пирогов“, като той бе категоричен, че при тях заболяването не протича по-тежко.

„Всички директори на болници се обединихме, че няма повишаване  на хоспитализациите с повече от 10%, което не налага нови мерки, в рамките на следващата седмица всички болници ще направят проверка на всички свои апарати и апарати за лечение на ковид.  Нито една болница не съобщи да има някакъв недостиг на медикаменти и предпазни средства. Ръстът на хоспитализации има, но той не е толкова сериозен. Забелязва се, че английският вариант все повече се задълбочава“, заяви още Балтов.