Столичните общински съветници отново не успяха да си изберат председател. Въпреки че за седми път правят опит, той отново се оказа неуспешен. Те все пак ще направят нов опит днес да приключат процедурата, като за 13:30 ч. е насрочено ново заседание. Дотогава ще се водят преговори между партиите в местния парламент в търсене на подкрепа за някоя от кандидатурите.

Първоначално бяха издигнати три такива. Групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") предложи Цветомир Петров, БСП - Диана Тонова, а "Има такъв народ" - Пламен Данаилов.

В крайна сметка първите двама стигнаха на балотаж след анонимното гласуване на първия тур. На втория обаче нито един от тях не успя да събере нужните 31 гласа, за да заеме поста.

За Цветомир Петров гласа си пуснаха 26 души, което е с трима повече от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София"). Диана Тонова пък събра подкрепата на деветима общински съветници, колкото е и групата на БСП.

Общо 37 души участваха в гласуването на балотажа, като две от бюлетините са недействителни. По информация на "Дневник" във вота не са се включили общинските съветници от ГЕРБ и "Възраждане".