В кръвния център на ВМА ежедневно идват хора с различни истории и съдби. Някои от тях преминават през болестта с усмивка, а при други COVID-19 оставя болезнена следа.

Такава е историята и на един от героите, който е решил да помогне на другите да живеят, споделят от ВМА. Заболяването при него протича сравнително леко, успява да се справи със заразата, като надделява над нея в етап на начална пневмония.

За съпругата си казва, че е преболедувала безсимптомно. Атаката на вируса обаче не спира до тук. COVID-19 среща цялото му семейство. След високорисков контакт с роднина, на който са помогнали, откарвайки го до лечебно заведение, родители му също се разболяват. За съжаление, майка му губи битката с коварното заболяване.

„С брат ми винаги ще носим вина, че не успяхме да помогнем на родителите си. И това е едно от нещата, които мога да направя, за да помогна на друг! В момент като този ми се иска да сме повече общество! Да сме повече заедно! Надявам се, че така ще може друг да живее,“, споделя нашият дарител.

Той пожела лицето му да остане скрито, но откри душата си и призова за човечност.

От ВМА благодариха на всички герои, които са опора на лекарите в това изпитание - битката с COVID-19 продължава и вярваме, че с Вашата помощ ще се справим.