Путбил е нападнал майка с дете, които са разхождали кучето си в района на столичния квартал "Овча Купел", разбра GlasNews.bg.

Инцидентът е станал пред блок 510, а агресивното куче е било съпровождано от деца на видима възраст между 10 и 12 години. Кучето е било без повод. Освен питбула, децата разхождали и друго куче - немска овчарка.

"Питбулът напада жена с дете на 2-3 години и куче - малка порода, което беше на каишка", разказва Марио Стоянов.

Марио Стоянов и негов приятел са се притекли на помощ на жената, нападната от питбула.

"С триста зора му извадихме захапката от кучето, детето уплашено, жената пищеше", добавя мъжът.

Надалие Вълева е жената, преживяла ужаса. Тя не пропусна да благодари на мъжете, притекли се да помогнат.

Жената споделя, че тя и детето й са се отървали невредими от атаката на питбула. Кучето им обаче има дълбоки дупки по врата, рани по ушите и лапите.

"През цялото време, докато питбула се целеше във врата на моето куче, в главата си, като геометрична схема, преценявах разстоянието до детето ми.. ад! Крещях на момчето да си хване кучето с повода, а той паническа ми каза: "Не мога". Слава Богу, че всички се отървахме невредими! Най вече мъжете, които се осмелиха да вкарат ръцете си между захапките!", споделя майката.

Надалие Вълева призова родителите на децата, които са разхождали кучетата без повод, да не бъдат безотговорни и да не позволяват на отрочетата си да разхождат агресивни породи кучета.

"Значи, мили ми дечица, мъчно ми е,че родителите ви са толкова безхаберни и явно много заети за да ви възпитат. Вие не сте виновни! Да искам да говоря с въпросните родители, а вие да ми бягате и да ми отговаряте! Ами...жалко. Не успях да разговарям с майка или баща, така че се обръщам тук към тях, надявайки се да прочетат. Хора, отделете внимание на децата си. Всяко дете има нужда от това.  Поне ги научете как да си закачат кучето на повода, който им виси в ръцете! В крайна сметка - като не можете да се справите с такова куче не обременявайте децата си да го правят. И друго: да си стопанин на питбул не е престиж, другари и другарки! Възпитание и търпение изисква отглеждането, било на деца или кучета", категорична е Надалие Вълева.

Марио Стоянов също призова собствениците на кучета да бъдат по-отговорни и внимателни, когато ги разхождат.

"Утре ще излезне моето семейство с кучетата и заради такива безоотговорни хора... За съжаление ще страдат животинчетата!", споделя той.

Снимката е илюстративна.