След кратко боледуване ни напусна ни известният педиатър д-р Адил Кадъм. Тъжната новина съобщиха от Българска педиатрична асоциация.

Д-р Кадъм бе педиатър и специалист по клинична генетика. Тя бе непримирим радетел за изграждането на Национална детска болница и за подобряване на детското здравеопазване, човек, отдаден на професията си и на грижите за здравето на децата. 

Д-р Адил Кадъм завършва медицина през 2004 г. в Медицинския факултет на Тракийски университет - Стара Загора. През 2013 г. придобива специалност по детски болести в Медицински университет - София, а през 2019 г. - специалност по детска ендокринология и болести на обмяната.

В периода 2004-2009 г. д-р Кадъм работи като ординатор в онкохематологично отделение, общопрактикуващ лекар и ординатор в педиатрично отделение.

От 2009 г. до 2021 г. д-р Кадъм работи в отделение по Клинична генетика към СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, а от 2015 г. – и в медицински център Малчовците. Научните интереси на д-р Кадъм са в областите обща педиатрия, вродени метаболитни заболявания, дисморфология, генетична консултация и др.

Екипът на TrafficNews изказва съболезнования на близките на д-р Адил Кадъм