Изгубено куче в София се оказа, че било малтретирано от стопанина си. По-рано днес из социалните мрежи се появиха много постове за кучето Пандьо, което се издирва в квартал "Хиподрума". Хората, които публикуваха постовете заявиха, че собственикът е възрастен човек, който не ползва социалните мрежи. Бързо бяха разлепени и обяви за издирването куче, а наградата за намирането му е била 500 лева. 

Оказва се обаче, че въпросният собственик е малтретирал кучето и го оставял вързано с часове. Кучето е било намерено и сега се намира в приют и е добре. 

"Здравейте , пиша този пост относно "изгубения" Пандьо. Мислехме че е изгубено/ откраднато кученце в район Хиподрума, тъй като срещнахме разтревожен възрастен мъж , наричащ се негов "собственик" да го търси. Опитахме се да му помогнем, като разпространихме в различни групи, благодарение на всички хора видели поста. Оказа се, че въпросният човечец, не се е грижел добре за животинчето и го е оставял с часове завързано и само, тоест, точно противоположното на това, което той ни разказа. Благодаря на всички споделили поста, свързахме се с приюта, в който е отведено и Пандьо е добре. Надяваме се човекът, който го осинови, го гледа с цялата любов, която му е липсвала до момента. Хубав ден", пише Никол Крум във Фейсбук.