Близките на загиналото 16-годишно момче в София ще протестират днес. Те настояват за справедливост и наказание на виновните. Семейството на младежа са възмутени от становища, че момчето е било виновни заради мокри обувки.

Както съобщихме, инцидентът стана в неделя в района на столичната болница "Св. Иван Рислки" момчето е чакало на червен светофар, за да пресече. Младежът е стъпил на улична шахта, намираща се на тротоара на булевард “Иван Гешов”. Точно там е бил покосен от токов удар.

Причината за смъртта му е токовия удар е оголен кабел, от който протича ток по металната рамка на шахтата.

„Нищо не е пипал, само минаваше от там. Аз се опитах да го издърпам, но ме удари ток и мен“, коментира пред Нова телевизия бащата на момчето.

Семейството има пет деца, изкарвали са си прехраната с временна работа. Преди инцидента бащата и сина са почистили магазин, от където са взели пари. 16-годишното момче не е ходило на училище. Близките искат оставката на столичния кмет.

„Трябва да намерят виновните, а не да остават така нещата така. Ако не беше синът ми, можеше да е някой друг. Не пожелавам тази болка на никой. Да го отгледам от парче месо и да го изпуснем заради някаква немарлива работа, сега само си прехвърлят топката, а знаят кой е виновен“, заяви още бащата на починалото дете.

„Това е абсурдно, искаме да благодарим на всички хора, които ни подкрепят. Ние сме в шок и депресия. Искаме само да си признаят грешките, не да обвиняват него“, заяви братовчедка на загиналия.