59-годишният Валентин Иванов е шофирал камиона, който се вряза тази сутрин в спирка в София и уби 19-годишната Виктория С., пише 24 часа.

Сгазеното  момиче е пресичало на пешеходна пътека. Камионът я е влачил около двайсетина метра. Това съобщи зам. градският прокурор Иво Илиев.

Инцидентът стана на кръстовището на ул. "Орехова гора" и бул. "Гоце Делчев" в квартал "Стрелбище”, а по разкази на очевидци камионът се е движел с висока скорост. Жертвата пресичала на пешеходна пътека, когато била пометена от превозното средство. След това тежкотоварният автомобил се забил в спирката.

"Тепърва ще се събират доказателства. Има свидетели на инцидентна. Те твърдят, че в района на пешеходната пътека, камионът, превозващ минерална вода, е ударил пресичащо момиче. То е било влачено около двайсетина метра. След това камионът се удря в спирката. За щастие на нея не е имало хора", добави още прокурорът.

Държавният обвинител каза още,  че на пръв поглед няма следи от спирачен път, но по има камери на мястото на инцидента и записите ще се преглеждат.  Той смята, че скоростта е била доста висока.

След инцидента шофьорът Валентин Иванов  е откаран в „Пирогов” с травма на главата, която не застрашава живота му. Бързите тестове на водача за алкохол и наркотици са отрицателни. Очакват се резултатите от кръвните му проби. Мъжът няма предишни провинения на пътя.

Снимка: Facebook група "Катастрофи София"