В момента на взрива,в кортежа на главния прокурор Иван Гешев, в района е имало интензивно движениe. Причината е, че много хора се прибират след серията почивни дни. За щастие, за момента няма информация за пострадал от случайно преминаващ автомобил. Този факт сочи, че евентуалните атентатори са знаели добре с какви автомобили се придвижва обвинител №1.

Премиерът Гълъб Донев свиква спешно утре всички служби в МВР заради инцидента с кортежа на главния прокурор Иван Гешев по пътя София-Самоков край село Ковачевци. Имало е поставено взривно устройство в една от колите от кортежа. Това обяви в Бургас преди минути главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той уточни, че сигнал за инцидента е получен малко преди 11,45 ч. днес.

Иван Гешев е бил в основния автомобил от кортежа, не е пострадал, стана ясно от думите му.

По неофициална информация на БНТ източници от разследването посочили, че са намерени множество осколки, което значи, че е бил мощен взрив, а не просто за сплашване.

Инцидентът е станал около 11,45 ч. Няма пострадали. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров дава по повод ситуация с главния прокурор Иван Гешев. По случая са вдигнати всички сили. Сформиран е и щаб с всички служби на МВР, както и представителите на НСО и ДАНС.