Дано да има справедливо правосъдие за Лютви Местан, защото той е влиятелен човек с много връзки. Това заявиха роднини на Юсеин Мехмед, който е шофирал БМВ-то, което се удари в колата на политика.  Те не се съгласиха и с досегашните твърдения на лидера на ДОСТ, че не е виновен за инцидента.

"Как Местан е видял колата, но си помислил, че ще спре и ще му даде предимство - нали се е движел на път с предимство. Но тя (колата на политика-б.р.) излязла на пътя и нямало как да избегне удара. Опитал се да се изтегли максимално наляво", разказа братовчедът на шофьора Юсеин Мехмед пред Би Ти Ви. За първи път членове на семейството, загубило 6-месечно бебе при адския сблъсък, проговираха за случая. 

"Как е измерил с колко се е движел Юсеин", попита по адрес на Местан пък чичо на пострадалото семейство по повод твърденията на политика, че БМВ-то се е движело прекалено бързо. "За него 10 хиляди, 100 хиляди, са джобни пари", продължи мъжът. Той обаче вярвал на законите и се надявал те да бъдат спазени. "Справедливо да се гледат нещата. Да няма двоен аршин. Нали е с повече връзки, да не го изкарат невинен", добави друг роднина на Юсеин.

Семейството още не е погребало 6-месечното си момиченце, загинало в неделя. Първо родителите и братчето трябва да бъдат изписани от болницата.

Местан обвиняем за загиналото бебе, напуска ареста срещу 10 000 лв. гаранцияЛидерът на ДОСТ отказа да коментира дали е виновен за катастрофата, иска обективно разследване