Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения на Лютви Местан във връзка с катастрофата, при която загина 6-месечно бебе, предаде БНТ.  

Вчера председателят на партия ДОСТ беше задържан за 24 часа като виновник за инцидента на разклона за село Загорско край Кърджали. При излизане от кръстовище неговият автомобил "Фолксваген" е засякъл пътуващо по главния път БМВ с четиричленно семейство, което довело до тежкия сблъсък.

Освен бебето, пострадали при инцидента са още неговите родители и другото им 9-годишно дете. Местан е без наранявания. Срещу него е образувано досъдебно производство за катастрофа по непредпазливост, завършила със смърт.

В първото си изявление след катастрофата Местан заяви, че инцдентът е бил невъзможен за предотвратяване. "Единственият шанс да не се бе случило това, е да не бях там", заяви политикът пред bTV. Към лаконичния си коментар той добави, че е спрял на знака "Стоп", но това не е помогнало за предотвратяване на трагедията.

Водачът на БМВ-то Юсеин Ахмед Т. обаче е заявил, че не е очаквал колата на Местан да излезе на главния път при положение, че трябва да изчака. Той обяснил, че е видял фолксвагена, но не е намалил, защото преценил, че ще спре, твърди сайтът 24Rodopi.

При сблъсъка БМВ-то изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти. 

Местан с първи коментар след смъртоносната катастрофа с негово участиеПри инцидента загина бебе на 6 месеца