Обратен завой на кмета на Костинброд уби Игнат, твърдят близки на моториста

Влязох в лявата лента и той се блъсна странично в мен, настоява управникът Трайко Младенов

България 02.07.2019 09:15 2029 0
Обратен завой на кмета на Костинброд уби Игнат, твърдят близки на моториста

Близки на загиналия при катастрофа с колата на кмета на Костинброд 34-годишен моторист Игнат обвиняват местния управник Трайко Младенов, че е виновен за трагедията. 

Според тях разследването на полицията и прокуратурата ще докаже, че Младенов е направил забранен обратен завой, което е довело до фаталния сблъсък.

Първоначално беше съобщено, че мотористът  се е ударил в колата на Трайко Младенов, който е пътувал към София. По автомобила наистина има следи от страничен удар. По думите на кмета, той решил да се престрои в лявата лента и тогава последвал сблъсък с моториста, който се е движил зад него. Приятелите на починалия обае твърдят, че кметът е правил обратен завой.

 Вчера Младенов беше разпитан и освободен, засега като свидетел. Той обаче е призован да се яви в прокуратурата, където е възможно да бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. Кметът е леко е пострадал при инцидента и има натъртвания.

"Не съм правил обратен завой. Влязох в лявата лента. Не мога да кажа с каква скорост е карал мотористът. При положение, че колата е напълно смачкана, предполагам, че с доста голяма скорост. Предполагам, че аз карах в ограниченията, карах бавно, бях с още хора в колата.

Винаги съм бил внимателен водач. Факт е, че, влизайки в лявата лента, изобщо , гледайки в огледалото за обратно виждане, не видях моторист, което означава, че скоростта е била голяма. Имам разтягания и натиск от колана и въздушните възглавници", коментира кметът пред Нова телевизия по повод обвиненията срещу него.

Снимка: Нова

Тази сутрин на мястото на инцидента обаче се събраха близо 50 души - близки и роднини на загиналия моторист, които заявиха друго.

"Кметът направи обратен завой от крайна дясна лента и се удари в моториста. Кметът е виновен, защото направи забранен обратен завой. Игнат може да е карал с малко превишена скорост, но е карал в лявото платно", каза свидетелят на инцидента Марио Манов.

"Не приемам това, което казва кметът. Не може да има четири различни твърдения", каза и приятел на загиналия моторист.

Според данни на "Пътна полиция" Игнат не е имал книжка Категория А за управление на мотор, за което TrafficNews вече съобщи.

Кметът Трайко Младенов твърди, че има проект за изграждане на кръгово кръстовище на мястото на трагичния инцидент, който обаче не e стартирал.

От АПИ обявиха, че предстои изграждането на кръгово кръстовище на входа на Костинброд, като има осигурено финансиране. Срокът за изпълнение е 90 дни, като в момента общината съгласува проекта с експлоатационните дружества, съобщи пък БНТ.

Според местните хора на мястото, където загина Игнат, е имало още няколко тежки инцидента през последните години.

Моторист без книжка е блъсналият се в колата на кмета на КостинбродЗагиналият мъж е нарушил и правилата за движение при фаталния удар

Изпрати новина