Кметът на Карлово Емил Кабаиванов ще награди младежите, които спасиха живота на 11-годишно момиченце, което на 10 март падна в придошлата вода на водопада Сучурум, съобщи Би Ти Ви. Само бързата намеса на четирима случайно разхождащи се в местността младежи спаси живота на детето, което беше извадено в безсъзнание от ледените води на Стара река и върнато към живота със сърдечен масаж и изкуствено.  

Както TrafficNews.bg вече съобщи, на помощ веднага се е притекъл 29-годишният военнослужещ от 61 механизирана бригада Тони Танчев, който заедно със свои приятели е бил на разходка край водопада.

Другият герой е ефрейтор Никола Върбанов от 1 механизиран батальон на същата бригада. Без да се замислят, младежите се хвърлят да извадят тялото от мътните води. Веднага се обаждат на телефон 112.

Кметът Кабаиванов, заедно с директора на полицията, ще отличат и полицаите, които помогнаха на други две бедстващи деца в планината край града. 

Командос от Карлово е в основата на спасяването на детето от водопада "Сучурум", цялата бригада горда с него ВИДЕОБлагодарение на преминатия курс във Военномедицинска академия, ефрейтор Никола Върбанов успява да окаже първа помощ