Военнослужещ от 61 механизирана бригада е участвал в спасяването на детето, паднало във водите на Стара река край Карлово. Както TrafficNews.bg вече съобщи, на помощ веднага се е притекъл 29-годишният Тони Танчев, който заедно със свои приятели е бил на разходка край водопад „Сучурум“.

Другият герой е ефрейтор Никола Върбанов от 1 механизиран батальон на 61 механизирана бригада. Без да се замислят, младежите се хвърлят да извадят тялото от мътните води. Веднага се обаждат на телефон 112.

Благодарение на добрата подготовка и преминатия курс за санитарен инструктор във Военномедицинска академия в София, ефрейтор Никола Върбанов успява да окаже първа медицинска помощ. Изваденото дете нямало пулс и не дишало, но това не изплашило военнослужещия, който продължил да прави сърдечен масаж на пострадалото момиче, близо три минути, докато дошло в съзнание.

Навременната намеса и уменията на ефрейтора спасяват един човешки живот. Гордеем се с такива военнослужещи, написаха в социалната мрежа колегите на ефрейтор Никола Върбанов.

Момиченцето, което бе върнато към живота край Карлово, се възстановява в пловдивска болницаТони Танчев ще бъде награден от МВР за спасителната операция

Във видеорепортажа са използвани кадри на TrafficNews.bg и Блиц.