Голям комплекс с винарска изба, къща за гости и ресторант в Сопот се продава на търг от частен съдебен изпълнител. Началната цена, от която ще започне наддаването, е 2,365 млн. лева. 

Винарска изба "Сопот" заедно с комплекса за настаняване са собственост фирмата "Бул-ар-Интернешънъл" ЕООД с едноличен собственик и управител Дочо Шиков.

Винарска изба е открита през 2013 година и е разположена в местността "Трагата" в полите на Стара планина. В нея се осъществява затворен цикъл на производство на вино - от отглеждане на гроздето до всички процеси по обработка до бутилиране на вината.

Към базата има къща за гости „Трагата“, която разполага с 8 стаи и апартаменти.

Обект на продажба е терен от 4 декара, върху който е производствената база, както и базата за настаняване, но в нея не са включени 150-те декара лозя.

Началната цена, от която ще започне наддаването при публичната продан, е в размер на 2 365 296,00 лв. с включен ДДС, съставляваща 80% от пазарната оценка на имота.

Причината имотът да бъде продаван на търг от частен съдебен изпълнител е дългове на собственика, срещу който е заведено изпълнително дело.