Във време, когато цените на недвижимите имоти в големите европейски градове удрят тавана, италианецът Ренато Видал създава блестяща алтернатива на традиционното жилище.

M.A.Di. е готов мидулен пакет за сгъваем дом, който струва само 33 000 долара, а трима души могат да го сглобят на всяко едно място за около 6 часа, пише Bored Panda, цитирайки Madihome.

Констукторните сгради са сертифицирани като сеизмично безопасни и са създадени от висококачествени материали. Къщата идва в разнообразие от размери, вариращи от 27 кв.м. до 84 кв.м./73 хил. долара/, като тук става дума за застроена площ, а не за разгърната.

Всички базови модели са двуетажни и включват санитарни помещения, кухненски кът, стълбище между двете нива и технически и електрически инсталации.

Освен това е важно да се отбележи, че M.A.Di. могат дори да бъдат изградени без традиционната бетонна основа, което да позволи на структурата да има нулево въздействие върху околната среда. И за да бъдат напълно екологични, къщите могат да бъдат оборудвани изцяло със слънчеви панели, които да захранят жилището с всичката необходима енергия, удачно е и LED осветлението.

Къщичките са уютни и безопасни и могат да бъдат персонализират според вашите нужди.