Днес в Пловдив се връчиха наградите от бизнес конкурса за най-добър млад приемач.

Наградата спечели Радостина Гайдарова-Делчева, която получи и чек на стойност 7000лв., връчен от зам.-кметът Георги Титюков. Бизнес планът, който представи младата майка на 2 деца е изготвянето на „Информационен портал за майки, който захранват своите дечица”. Идеята се е зародила, докато е била в майчинство, сподели тя при награждаването.

Втори остана Лазар Босаков със своя проект „Направи си шевица”. Той получи чек от 4000лв. за своя проект.

Третото място си поделиха Даниел Трайков с бизнес проект за „предприятие за отглеждане на охлюви” и Александра Файн със своя проект за „производство на сапуни, щамповани с лицата на известни личности”. Те получиха чекове на стойност 2000лв.

Събитието се проведе за 12-ти път, като община Пловдив е единствената с подобен конкурс. Идеята е младите хора да останат в България да се развиват.

„44% от младите искат свой бизнес, но само 4% успяват да го реализират”, каза пред аудиторията изп. дл. кмет  Величко Родопски.  Идеята на конкурса е младите да имат добър старт, защото те са носители на новото и именно те трябва да движат нещата в бизнеса. В конкурса взеха участие общо 8 бизнес проекта.