Една от най-популярните вериги пицарии "Верди" има нов собственик, научи TrafficNews. От няколко дни тя вече е в портфолиото на собственика на ресторантите "Поркис" и "Златна круша"  - компанията "Поркис" ООД.  

Преговорите с досегашният собственик - бизнесменът Иван Маринов са приключили преди няколко седмици и прехвърлянето вече е факт. 

Новите собственици потвърдиха пред TrafficNews сделката. Първата промяна е, че думата "Пицарии" вече е изключена от бранда, който вече е "Фемили Верди". С промяната на името идва и промяната на концепцията на веригата. "Навсякъде сменяме изцяло менюто. Разбира се, ще запазим пицата и пастата, като в ресторантите ще се предлага 16 вида пица. Но ще има също така грил, скара, малко риба. Пускаме изцяло нови салати и десерти собствено производство", коментира шеф Боруков, който е един от съдружниците. 

Изцяло е обновен интериора в ресторантите в "Тракия",  на ул."Петко Д. Петков" и на бул. "България" /бившето "Уникато"/. В момента тече ремонт на обекта до Радио- телевизионния център. През лятото предстои да бъде реновирана и тратория "Джузепе Верди" срещу новотела. 

Доставките на храна от ресторантите ще бъде запазена, като клиентите ще могат да използват същия телефон. На него ще могат да поръчват също храна от ресторантите "Поркис", "Златна круша" и "Сол и Пипер". В плановете на новата компания е отварянето на цех за сладкарски изделия и сладкарница "Верди". 

"Ще има много изненади както за редовните клиенти, така и за новите гости на ресторантите. Първата от тях, че бъде гостуването на световния шампион по пица Радостин Кирязов, който на 17 април ще пирготви своята прочута пица с розова вода, с която спечели  международния конкурс по пица All Stars Pizza Trophy в Порто" коментира Боруков. 

"Верди" е една от първите големи марки от началото на прехода в ресторантьорския бранш. Тя бе създадена от трима пловдивчани  Станислав Костов, Христиан Боев и Мирослав Маринчевскипреди 28 години.  отвориха ресторанти в Пловдив, София и по морето. От 2015 г.обаче марката и веригата пицарии са собственост на компанията "Кавен Ирадис", в чието портфолио влиза и популярният хотел "Беркут". През януари обаче "Беркут" бе обявен за продан от частен съдия изпълнител. 

Хотел „Беркут“ - заложник във войната между две големи пловдивски компанииКатализатор на сагата е сделка за продажба на част от пловдивска верига заведения за хранене