Апетитен терен в Марково е обявен на търг от държавен изпълнител заради дългове и запори на собственика му. 

Става дума за терен от 1 декар в местност "Пичковец", разположен на главния път между Марково и Първенец. Върху него има две новопостроени две къщи с РЗП от 160 кв.м. всяка, а първоначалната цена, от които ще започне търга за продажба на целия имот, е 534 333 лева.

Собственик на парцела и къщите е строителната фирма "Теа Сити Груп" ЕООД на Цветил Цветилов. Имуществото на Цветилов има редица запори от фирми, частни лица, както и от НАП. Според регистрите на Агенцията по приходите, фирмата е задлъжняла с над 200 хиляди лева. 

Цветилов има още редица фирми за строителство и инвестиции в имоти, сред които "Номад Инвест", "Гранд парк Тракия", "Арес Холд", "Бастион естейт" и дружеството в несъстоятелност "Керамим вижън груп". Последната фирма стопанисваше магазини за строителни материали за баня в центъра на Пловдив. Тя е обявена в несъстоятелност, тъй като още през 2016 година не е могла да се разплаща с кредиторите си. Като цяло всички фирми имат в дейността си и изпълнението на строително-ремонтни дейности, както и довършителни работи.

Някои от дружествата са участвали на редица обществени поръчки в цялата страна, като част от тях са спечелени и дори се е наложило прекратяване на договор, след като "Керамик вижън груп" е станала неплатежоспособна. 

Предстои офертите по търга на имотите в Марково да се събират до 16 декември.