"Консорциум Летище Пловдив", в което влизат ПИМК и Тракия икономическа зона, няма да обжалва прекратяването на процедурата за концесията на аеропорта, съобщиха от обединението пред TrafficNews.bg.

Мотивите на пловдивските дружества са, че ако обжалват процедурата, то може да блокират за поне две години новия конкурс, който бе анонсиран от Министерството на транспорта.

„Нашата концепция още от самото начало бе регионът да се развива чрез изграждането на модерно и работещо летище. Нещата по една или друга причина много се забавиха - с процедурата, след това с отказалия се кандидат и другите решения след това. Ние не искаме да сочим някого с пръст, или да показваме кой колко е голям. Ако влезем в дългата процедура по обжалване, то това ще блокира новия конкурс ,а и ще противоречи, на всичко това, което искахме – регионът да се развива с работещо  летище”, обясни Васил Лясков от "Консорциум Летище Пловдив".

Той се надява от Министерството да стартират час по-скоро нова процедура и да бъде избран концесионер, който да положи нужните грижи за стратегическия обект.

Припомняме, че Министерския съвет гласува предложението за прекратяване на процедурата за отдаването на аерпорта. В мотивите бе записано, че тази процедура е по стария Закон за концесиите,  противоречи на новите европейски директиви, а е налице и съществена разлика между офертите на първия и втория класиран участник.

Тотев: Да, искаме Летище Пловдив, но ще изчакаме процедуритеСпоред градоначалника Община Пловдив ще е най-добрият стопанин на аеропорта

Официално: Прекратиха процедурата за концесията на Летище ПловдивПравителството гласува предложението на министъра на транспорта

Консорциум Летище Пловдив: Доводите за прекратяване на концесията са несъстоятелниПрекратяването няма да бъде добре прието от ЕК, смята адвокат Мадлен Кавръкова