Палатът на Николай и Евгения Баневи в Бояна се продава на търг, докато собствениците му свикват с килиите на следствения арест.

Луксозният имот е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител с начална цена от 5 788 107 лв. , пише 24 часа.

 Разгърнатата застроена площ на сградата е 2868,92 кв. м., а заедно с двора имението се простира върху 11 хиляди квадрата.

Преди имотът да бъде обявен за продан, вещо лице е направило оценка. В края на януари частни съдебни изпълнители влязоха с полиция в имението на Баневи, за да опишат къщата им.

До там се стигна след решение на Софийския градски съд през 2018 г. за издаване на изпълнителен лист заради вземане от 102 000 лв. Сумата се дължи от Баневи на фирмата “М. ПЛОД.Б” ЕООД. Тяо водела дело срещу “Партнърс комерс” на Баневи в арбитражния съд за заем от 15 000 лв.

 Заради неустойка и лихви дългът надхвърлил 100 000 лв.

В имението на Баневи има басейн и хеликоптерна площадка. В обявлението на съдебния изпълнител е посочено, че общата разгърната квадратура на сградата е 3148,19 кв. м., а с покривните тераси е 3353,54 кв. м. Къщата има сутерен, партерен етаж и още два етажа над него.

Имотът беше атакуван от подпалвачи преди време и тогава Евгения Банева лично разведе журналистите в него. След като срещу съпрузите беше повдигнато обвинение от МВР пуснаха кадри от направения обиск в покоите на олигарха и съпругата му.