Да яхнеш вълната на завишени цени на пазара е мечтата на всеки собственик на имот в Пловдив. Когато това е съчетано с интензивно жилищно строителство в района, което допълнително вдига стойностите на съседните бизнес имоти, изглежда всичко е предрешено. 

Именно такъв е случаят с бизнес сградата, извисяваща се на гърба на парцела, на който до преди няколко години се разполагаше комплекса за производство на бира "Каменица". Днес няма и помен от тях и вместо това кипят строителни дейности, а цените на жилищата на зелено минават гръмки стойности от 1500 евро за кв.м.

Единствената оцеляла сграда в карето на бирената фабрика се разполага върху парцел от 1124 кв.м. 7-етажна административна постройка с РЗП от около 1700 кв.м. излезе на пазара на имоти с оферта за продажба на стойност 2 900 000 евро или 1662.84 евро/кв.м.

В нея и към днешна дата се намират офиси на фирми, образователни центрове и друг тип частници, които се помещават под наем. Години наред в партерната зона се разполагаше ресторант, който днес вече не работи. 

Вероятно собствениците са обявили висока цена с цел инвеститорите в терена на бившият производствен гигант да проявят желание да приобщят и това парче към комплексите си. Дали обаче стратегията ще проработи, тепърва ще разберем. 

През последните години в кв. "Каменица" върви бурна разпродажба на стари промишлени сгради. До около 1970 година бул. "Източен" е бил в покрайнините на урбанизираната част от града и именно заради това там се е намирала индустриалната зона. Една от тях беше завод "Прибор", който преди няколко години също беше продаден. Все още обаче промишлените сгради стоят, въпреки че се предполагаше, че те ще бъдат премахнати. На един от парцелите, където старите сгради бяха бутнати, бе изградена игрална зала. 

Продават 10 дка до Каменица в Пловдив, изкараха на пазара целия завод „Прибор” СНИМКИБлизо 40 дка ще бъдат застроени в зоната на бившата пивоварна след гласуването в местния парламент

TRAFFIC PROPERTIES е част от водеща корпорация, която включва компании, работещи в сферата на охранителната дейност, комуникациите, транспорт, развлекателен бизнес, медии. Агенцията се занимава с посредничеството и консултирането при покупко-продажби на имоти, отдаване под наем, строителство, консултантски услуги, пазарни анализи и други услуги, свързани с имотния сектор. Наред с това компанията предлага съдействие при отпускане на кредити, като работи с Българо Американска Кредитна банка, Банка Уникредит и Райфайзенбанк. TRAFFIC PROPERTIES предлага актуални оферти и разполага с голяма база данни от имоти и купувачи, както и подробна информация и снимки от всички оферти. Агенцията осигурява и всички услуги, необходими на клиента: проект за интериорни решения, изпълнение на довършителните дейности, домоуправа и менажиране на имота, ако е закупен с инвестиционна цел. Подробна информация и консултации можете да получите на тел. 0876797979.