Новият жилищен комплекс Twin Park ще промени облика на кв.Христо Смирненски в град Пловдив. Строителството на комплекса напредва с бързи темпове, за да разберем малко повече разговаряме с Петя Вягова, мениджър на проекта.

-Разкажете ни по-детайлно за Twin Park. Къде се намира и как избрахте мястото за следващата си инвестиция, този път в град Пловдив?

-След няколко успешно реализирани проекта в София, решихме да се насочим към Пловдив. Градът съчетава в себе си богата история и красива природа, а в последните години отбелязва и значителен икономически растеж. Това е предпоставка за нарастване на необходимостта от повече жилища. Създадохме проекта в отговор на стремежа на все повече хора да заменят централната локация със спокойните зони за пълноценно обитаване в периферията на града. Twin Park се изгражда в един от най-предпочитаните райони за покупка на имот в гр.Пловдив - кв.Христо Смирненски, далеч напрежението и все по-замърсената среда в централната градска част.

-Отличава се с чудесна локация - в непосредствена близост до Парк „Отдих и култура“ и Гребна база и с директна връзка към ул. „Парк отдих и култура“, до сега известна като бул. „6-ти Септември-продължение“, както и към бул. „Пещерско шосе“.  В района се намират най-търсените университетски болници и медицински центрове, няколко детски градини, едни от най-добрите средни училища в града. В района се намират и други традиционно посещавани атракциони като множество тенис кортове и футболни игрища, спортни съоръжения, плувни басейни. В съседство на имота се изгражда един от най-модерните тенис кортове с 10 игрища със спортен магазин и закрита зала.

-А какво точно представлява Twin Park? Как избрахте името?

-Twin Park е комплекс, който се състои от две огледални жилищни сгради, които изглеждат като близнаци. В нашият парк ще има жилища, но и множество магазини и зелени площи за игра на децата. Внимателно ще са подбрани разнообразни по дейност търговски обекти. Предвидили сме да има детски център, бутиково кафене, фризьорски салон, аптека, магазин за хранителни стоки, хлебопекарна, зоомагазин, дрогерия, мебелен магазин. Целта ни е да улесним, както собствениците в комплекса, така и потребителите в района. За да гарантираме комфорта и спокойствието на живущите, сме предвидили работното време на търговските обекти да е ограничено до 21 часа, без денонощни магазинчета. В жилищния комплекс е проектиран красив и обширен вътрешен двор с детска площадка, пейки, масово озеленяване. Живеещите в сградите разполагат с огромен подземен паркинг, а целият комплекс е с контролиран достъп и видео наблюдение. В района няма много обществени улици и ако желаете да имате гости ще бъде доста трудно за тях да намерят място за паркиране. Ние сме помислили и за тях със свободен достъп до над 130 наземни паркоместа при нас и над 70 в рамките на съседния тенис комплекс.

-Може ли да коментираме по-конкретно жилищната част?

-Сградите ще бъдат две, всяка с по два входа, осем жилищни етажа, разположени в имот с площ 12 дка. Всички помещения на партерния етаж са с височина 5 метра, на практика всички апартаменти на първи жилищен етаж отговарят на стандартен втори и са достатъчно високо. Специално за тях ще изградимсобствени веранди, като площта около тях е с красиво аранжиранарастителност. Разполагаме с просторни едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти, като съществуватразлични възможности за обединение на няколкоспорединдивидуалните желания и нужди на клиентите. Зоната междудвете сгради е с площ 1000 кв.м. и ще бъде запълнена с детски кътна открито с люлки и пързалки. На практика всички съществуващии строящи се сгради в съседство са малки и достатъчно отдалечени, така че няма да имаме усещането, че някой съсед ни наблюдава. В допълнение всички наши клиенти с жилища от 5 етаж нагоре в зависимост от изложението ще имат прекрасна гледка към Родопи, Младежки хълм или Гребната база.

-Как е решен проблемът с паркирането, който става все по-осезаем?

-Twin Park предлага охраняем подземен и наземен паркинг с контролиран достъп от двата булеварда. Разполагаме с паркоместа и гаражи. За апартаментите е подсигурено много над 100% паркиране, така че всеки, който има желание, може да закупи повече от едно паркомясто. Помислили сме и за бъдещето в транспорта, защото все повече собственици на превозни средства търсят екологична алтернатива на горивото и грижата за заобикалящата ни среда не е без значение. Ще изградим зарядна станция за електромобили в обществения паркинг както и отделна в подземното ниво за собственици на паркоместа. Предвидили сме и достатъчно мощност в електрозахранването на гаражите. Грижата за природата може да има много форми и екипът използва всяка възможност да я повиши.

-Кое отличава Twin Park от останалите сгради в града?

-Особено внимание обърнахме при подбора на материалите, които да вложим в изграждането на комплекса и прецизното изпълнениена проекта. Поради тази причина можем да гарантираме на клиентите си сграда от най-висок клас. Не сме пестили от малкитедетайли, които дават много добавена стойност към имота. До всекиапартамент ще бъде изграден тръбен път за климатизация. Просторът в стаите е подсилен от височината на таваните и френските прозорци с многокамерна алуминиева дограма от най-висок клас с прекъснат термомост и стъкло четири сезона. Тяпритежава едни от най-добрите звуко- и термоизолационникачества. Ще поставим и звуко изолация на пода под замазката, за да няма паразитни звуци от съседите. За сигурността и комфорта в сградите е избрана една от най-модерните видео-домофонисистеми - Legrand, награденa за дизайн през 2021г с видео-аудиодостъп от всеки апартамент. С него ще може да се общувадиректно в реално време, да се остави видео-съобщение или да сеотключи входната врата, лесен контрол на достъпа с чип, карта илипръстов отпечатък. 

Най-новото бижу на Пловдив строят в най-зеления район на градаTwin Park се простира между две основни пътни артерии

-На какъв етап е строежът и кога се очаква завършването му?

-Twin Park се разделя на три етапа на строителство. Два от тях се изпълняват паралелно, а третият ще започне след 3 месеца - особеностите на парцела не позволяват едновременното изграждане на целия проект. Към този момент първият етап разполага с Акт 14, а изграждането на първата от жилищните сгради напредва по-бързо от плануваното. Ангажирали сме сериозни професионалисти, както в грубото строителство, така и в довършителните работи. Проектът е голям, но е предвидено и облагородяване на района около комплекса. Срокът за въвеждане в експлоатация на първата жилищна сграда е през 2024 година, но ще имаме акт 14 за нея още през тази година и очакваме да завършим всичко предсрочно. Всяка част от проекта е с отделно разрешение за строеж и по този начин има възможност за въвеждане в експлоатация на отделните етапи веднага, когато са готови, без да се налага да се изчаква завършването на целия комплекс, като последния е предвиден за края на 2024 година.

-А как ще коментирате ситуацията, в която се намираме през последните два-три месеца, проблемът с доставката на материали за строителството и динамично променящата се цена?

-Категорични сме, че няма да направим компромис с качеството, стремейки се да минимизираме разходите си. Купуването на по-евтини материали не е допустим избор в строителството. Качеството на конструкцията се доказва с времето. Именно поради тези причини и въпреки ситуацията, в която на всички ни се налага да живеем, ние избираме да следваме принципите си за отлично изпълнение и устойчивост.

Някои от доставчиците в момента увеличават цените по вече сключени договори и предплатени материали. Други съобщават, че не могат да изпълнят ангажимента си при вече договорените цени. Това ни накара да променим практиката си и вече сме закупили и държим на склад повечето материали за целия строеж. По този начин гарантираме сигурност и успешен финал и противно на негативните прогнози в бранша, строителството на нашия проект продължава безпроблемно. Разчитаме на доказани партньори за изпълнението на комплекса. Спряхме от продажба половината от жилищната площ до стациониране на цените, но плана по изграждането му не е променян.

До момента бяха в ход продажбите на първата жилищна сграда – вход А и Б, от която за над 50% от апартаментите са реализирани сделки. Продажбите в следващата сграда с вход В и Г започват тази седмица. Twin Park предлага висококачествено обслужване, квалифициран кредитен посредник и професионален съпорт за клиентите ни без комисион. Екипът държи на личния контакт с клиентите си! Може да посетят офиса ни в Пловдив, бул. Пещерско шосе 150, да се обадят на телефони +359876399996 / +359876399997, както и чрез нашия интернет сайт https://twinpark.bg