Компанията за недвижими имоти RFR Holding предложи за един от емблематичните небостъргачи в Ню Йорк - Chrysler Building цена, която е много по-ниска от първоначалната му стойност преди 11 години.

Компанията оценява известния небостъргач в Манхатън между 100 и 200 млн. долара – значително по-малко от 800-те млн. долара, платени от Abu Dhabi Investment Council за 90%-ен дял от кулата в началото на финансовата криза от 2008 г., съобщава Bloomberg.

Имотите в САЩ се търгуваха изключително добре преди кризата, но след нея стойността им се срина и в някои случаи никога не се възстанови изцяло.

Междувременно стана ясно, че най-голямата австрийска компания за недвижими имоти - Signa Holding се е сдружила с RFR, за да купи имота за 150 млн. долара. Двете компании са равностойни партньори в съвместно предприятие, което подписа договор с дубайците за покупката на сградата.

Завършената през 1930 г. известната сграда е един от най-разпознаваемите символи на Ню Йорк. В миналото кулата е надмината от Емпайър Стейт Билдинг, губейки статута си на най-високата сграда в света.

Заради възрастта на сградата разходите за поддръжката ѝ нарастват, а историческия ѝ статут често поражда трудности за ремонти и промени, свързани с нуждите на нейните наематели.