Пролетта е перфектното време за разчистване и пренареждане на дома. Всички имаме нужда от малко ред и повече слънце за хармония и разкош. Звучи прекрасно, само ако можеше и някак да се самореализира.

На повечето майки със сигурност е познато чувството на отлагане - имаме нужда да подредим и разчистим, нонякак все не намираме време и го оставяме за „утре“.,. В такъв случай дали идеята да включите децата в този процес няма да ви мотивира? Представете си - едно задължение по-малко за мама! Струва ви се невъзможно? От опит ще споделим, че не е съвсем така. Особено, ако децата вече са тръгнали на  детска градина, където старателно ги учат да си подреждат дрешките в гардеробчетата. Ето какво ви предлагаме да опитате.

Да го направим заедно!

Изберете някоя слънчева сутрин, отворете широко прозореца, пуснете любимата музика на вашето хлапе и извадете всички дрехи от детския гардероб ЗАЕДНО с него.

Сортирайте!

Отделете дрехите, които са все още големи. Захабените или поизносени дрехи може да рециклирате, а умалелите може да подарите на близки или да дарите. Тук е много вероятно да се сблъскате със синдрома "не си го давам, любимо ми е!". Но и за това имаме решение, само дочетете статията докрай! :)

След това подредете по вид - пижами и бельо; чорапи, чорапогащници, клинове; дрехи за закачане - ризи, рокли, суитшърти и др.

Процесът на сортиране ще ви помогне да видите къде са най-големите липси и какво е нужно да набавите. Обикновено това са чорапи, които имат невероятната способност да остават по един от вид, клинове, тениски, потничета и блузи с дълъг ръкав. Децата ни в училищна възраст, а и по-малките, сякаш растат с часове и със сигурност ще трябва да се ходи на шопинг.

Достъпност

Изключително важно е така да нареждате дрехите, че да са лесно достъпни за детето. Да може да си вади каквото му потрябва само и след това лесно да го прибира обратно. За да е забавно, а и за да има относително усещане за подреденост за повече от ден, може да използвате платнени сортери в различни цветове за различните типове дрехи. Така ще е по-лесно и за хлапето да се ориентира в гардероба си. Например: чорапи и тънки клинове в зелен сортер; бельо - в син; пижами - в оранжев. Цветовете, разбира се, съгласувайте, за да няма драми!

Пазарувайте умно!

Когато сте готови с разпределението и подредбата е време за пазар. Вече знаете от какви дрехи има нужда детето, а ние знаем къде да ги намерите - с високо качество, комфортни, издържливи на многократно пране, с изчистени дизайни и не на последно място на много изгодни цени. 

Вашето място е Lidl!

Всяка супер майка е чувала за бебешките дрешки и аксесоари Lupilu, както и за Pepperts - дрехите за пораснали момичета и момчета. Качеството и на двата бранда е гарантирано - всички текстилни предложения на Lidl са сертифицирани от немския институт за качество Хоенщайн (Hohenstein). Прецизната система тества здравина и устойчивост на материята, точност на размерите, безопасност на всички елементи на дрехата (като копчета и ципове например), функционалност, водоустойчивост и други показатели. Дрехите са от изключително здрава материя, а цветовете им издържат на многократно изпиране - изключително важно предимство, имайки предвид множеството перални всяка седмица. Разнообразието от модели и цветове следва най-новите тенденции и това е моментът, който ви обещахме в началото на текста - в Lidl винаги можете да намерите дрехи, с които детето да се чувства удобно и модерно. Така любимата умаляла тениска или суитшърт имат своите достойни заместници и всички са доволни - мама е напазарувала, без да ощетява семейния бюджет, а освен дрехи за децата е заредила и хладилника за следващите дни, да си вземе нещо за дома и да си подари цветно настроение с букет цветя – просто ей така, защото е супер мама.  А децата ли? Те са щастливи с новите си модни находки.