Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов връчи сертификат клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите на „Интерлинк Груп“ АД. Дружеството инвестира в разширяването на логистична база „Технолинк парк 2“ в зона Марица, част от Тракия икономическа зона.

На официалното връчване присъстваха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Богдан Богданов, Йордан Фиданов и Христо Джонов – членове на Съвета на директорите на „Интерлинк Груп“ и изпълнителният директор на „Клъстер Тракия икономическа зона“ Катя Стайкова.

„Инвестицията в размер на 7.5 милиона лева вече е реализирана на 100 процента“, информира Здравко Линкин и покани гостите да разгледат готовата логистична база.  Заместник-министър Савов и директорът на БАИ Богданов коментираха с домакините напредъка по изграждането на асфалтов път. Одобрени са средства за финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите във връзка с изпълнението на сертифицирания инвестиционен проект на „Интерлинк Груп“. Ползватели на пътя ще бъдат живущите в с. Радиново и съседните предприятия.

„В момента изграждаме високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади, ще строим и нови логистични паркове. 2022-2023 г. ще инвестираме 70 милиона лева в тези обекти с обща застроена площ от 50 000 кв. м“, допълни мащаба на инвеститорската дейност на дружеството Здравко Линкин. Той сподели, че това е 3-ти сертификат за инвестиция клас „А“, който „Интерлинк Груп“ получава за различните си обекти, и че тези държавни насърчителни мерки подпомагат изключително българския бизнес.