Единственият подводен ресторант в Европа официално отвори врати, за да посрещне своите първи посетители на 20 март. Разположен е във водите на Северно море, край южния бряг на Норвегия, а името му е "Under", което освен препратката с "под" морето от английски език, означава и "чудо" на норвежки.

Повече от 7000 клиенти вече са направили резервация, за да вечерят на фона на плуващи риби и други морски обитатели. За целта всеки един от тях се е бръкнал в джоба си за 380 евро. Те обаче ще имат удоволствието да се насладят на подводния уют и на вкусните гозби на ресторанта от началото на април.


Ресторантът предлага и изумителна гледка пред посетителите си благодарение на огромния си 11-метров панорамен прозорец.

Незабравимото гурме приключение се допълва от 18-степенно меню и напитки към него, на цена 430 долара.

Формата на заведението наподобява голяма бетонна тръба, която е частично потопена в морето.


До голямата зала на ресторанта, в която могат да бъдат настанени 40 клиенти, се стига по 8-метрово красиво стълбище. Проектант на подводното бистро е норвежката архитектурна фирма "Snoehetta". Същата е проектирала операта в Осло и Националния мемориален музей "11 септември" в Ню Йорк.

Основателят на "Snoehetta" уверява, че сградата на ресторанта може да издържи на изключително тежки метеорологични условия и по неговите думи е конструирана така, че да издържи и на най-страшната и мощна вълна, пише woman.bg. В непосредствена близост на ресторанта има и хотел, в който посетителите на ресторанта могат да отседнат. 

Подобни вълшебни кътчета по света се броят на пръсти. На такива можем да попаднем единствено ако посетим Дубай, Малдивите и Хаваите.