На 14 септември за трета поредна година в град Раковски ще бъде открито животновъдното изложение "ФармерЕкспо-Раковски 2019".

С опита от двете издания то дава сериозна заявка да се превърне в едно от най-значимите изложения за животновъдство и фермерски храни в България. Организаторите – Община Раковски и Организация на производители "Фермерско мляко", ще предоставят на участниците и гостите на събитието възможност да се запознаят, както с постигнатото през изминалата година във фермите и при производителите на чисти месни, млечни, пчелни и растителни храни, така и за обмяна на опит помежду си. 

Изложбата на овце, кози, говеда, биволи, коне и кучета и открита площадка за среща на деца с „бейби“ селскостопански животни, ще бъде допълнена и с първи търг за елитни български говеда. Демонстрации на традиционни техники за производство на храни, дегустации и тобмола с късмети ще привличат вниманието на многобройните посетители, а групи от местни артисти ще повдигат градуса на настроението на всички още от самото официално откриване на "ФермерЕкспо -Раковски 2019".

Тази година организаторите разширяват спектъра на изложителите, като искат да привлекат и участници от неземеделския сектор - производители на млечни продукти, хляб, домашни сладка, мед, вино, български облекла, изделия от кожа, изработка на накити, звънчарство, ножарство, везбарство и художествено плетиво, грънчарство, гайтанджийство, ръчно килимарство и други.

Заявки за участие и запитвания, могат да се подават на:

Ана Белчева

тел. +359 88 4292918

Рангел Матански

тел. +359 88 8445761

e-mail: rangelmatanski@gmail.com