БНБ съветва: Внимавайте със закупуването на биткойни – носят признаци на ценови балон

При банкиране онлайн бъдете предпазливи с избора на услуги, зоват от Българската народна банка

България
02.12.2019 22:20 1281 3
БНБ съветва: Внимавайте със закупуването на биткойни – носят признаци на ценови балон

При банкиране по интернет да се внимава при избора на услуги, призовават от Българската народна банка. Един от основните съвети е да бъдат добре сравнявани всички такси за съответния продукт.

От Централната банка съветват да избираме доставчици, които гарантират сигурността на личните ни данни, а личните ни акаунти за използването на продуктите да са защитени с пин-кодове, редовни актуализации и антивирусни продукти. Проверете дали услугите отговарят на вашите финансови нужди и възможности. И друг ключов съвет, даван от Централната банка: На страницата на БНБ могат да бъдат намерени материали за различните видове банкови продукти като депозит и кредит, както и правата и задълженията, произтичащи от тяхното ползване. Централната банка предлага и основни съвети как да се защитите при избор на услуги за онлайн или мобилно банкиране.

Също така има списък с контакти на банковите институции, към които може да се обърнем в случай, че искаме да подадем жалба. БНБ отбелязва, че във връзка с нарастващата популярност и зачестилите публикации, свързани с виртуални валути като биткойн (Bitcoin), Европейският банков орган издаде предупреждение за възможните рискове при купуване, държане или търгуване с виртуални валути.

Българската народна банка се присъединява към изразената позиция от страна на Европейските надзорни органи относно увеличаващия се брой потребители, които купуват криптовалути без да са наясно с рисковете.

 Виртуалните валути като Bitcoin, Ripple, Ether и други показват екстремна нестабилност на цената си и ясни признаци на ценови балон. Потребителите, които купуват виртуални валути, трябва да са наясно, че има висок риск и че могат да загубят големи суми или дори всичките си пари, които са инвестирали. С пълния текст на прессъобщението потребителите могат да се запознаят тук.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
3 Коментара
Сортирай по
коментар

от балона 11:02, 14.12.2019

Замисляли ли сте се, кой (аджи ба) стои зад крипто валутите хахаххахахахахаха

Oтговора0
коментар

всичко е точно 17:24, 03.12.2019

Нормално, нормален капитализъм - истерии, балони, пирамиди, фалити, пребити, самоубити ...

Oтговора1
коментар

Да, близо сте

Докато има КАПИТАЛИЗЪМ това означава кредити по банка ще има реални пари, а не виртуални.

коментар

мхм3 19:09, 03.12.2019

Ценови балон са жилищата , защо БНБ не са се изказали по тази тема скоро?

Oтговора1
коментар

биткойчо

Защото се притесняват за идиоти, виждат че в хората от България се подвеждат иската забогатеят бързо, и само затова, пазят те.

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина